Послуги

Купівля нерухомості. Агентство чи приватний брокер?

Продати чи купити нерухомість в Україні – звичайна справа. Кожен учасник ринку має повне право у виборі способів придбання чи продажу власної квартири, будинку, комерційного об’єкта. Але тоді насправді виходить питання, а як найвигідніше і найголовніше – безпечно – провести угоду? Як забезпечити собі спокій та впевненість у тому, що зрештою все складеться саме так, як планувалося?
   Пошуки варіантів для операцій із нерухомістю здійснюються самим власником, приватним брокером чи агентством нерухомості. Спробуємо розібратися в тому, який із них сьогодні найпривабливіший і чому.

    При всій привабливості співпраці з приватним брокером (він підбирає Вам варіанти згідно Ваших запитів, організовує покази необхідних об’єктів, проводить угоду), існують певні підводні камені.
Так, наприклад, Ви завжди можете бути впевнені у компетентності приватного брокера, т.к. не знаєте нічого про його освіту та досвід. Також у Вас може скластися помилкове враження, що комісія за його послуги значно менша, ніж вона могла б бути в агентстві нерухомості. Але найголовніше — це розуміти, що приватний брокер не несе юридичної відповідальності за проведення угоди. Не кажучи вже про ситуацію, коли через 2-3 роки Ви можете знайти цього фахівця, т.к. він може вже взагалі не займатися цим видом діяльності, а тому не відповідатиме за вже проведену угоду. І тоді помилки, які сталися з його вини, можуть коштувати Вам навіть те, що угода може бути визнана недійсною. Тому сумнівність економії в 200-300 $ у такому варіанті співробітництва очевидна.
Чим же у сенсі надійності та безпеки привабливі агентства нерухомості?

Плюси укладання угоди купівлі/продажу через АН абсолютно зрозумілі і лежать на поверхні. Розглянемо найбільш очевидні їх.
1. Велика база пропонованих об’єктів нерухомості. У приватного брокера або самостійно зібрана Вами при моніторингу ринку (за оголошеннями в інтернеті або спеціалізованих виданнях) вона, звичайно ж, буде значно меншою.

2. Наявність готових пропозицій саме для Вас. Досвідчене агентство напрацьовує базу, що ефективно працює, не тиждень-два і навіть не місяць, а протягом тривалого часу, і тому має можливість відразу ж запропонувати Вам відповідні варіанти.
3. Професіоналізм. Команда АН завжди має у своєму складі перевірених професійних агентів, які мають відповідну освіту, досвід та постійно підвищують рівень своєї кваліфікації.
4. Відповідальність. Відповідальність за угоду (юридичну та матеріальну) від початку і до кінця несе саме агентство. У Вас немає потреби контролювати чи супроводжувати агента на кожному кроці – за Вас це зробить співробітник АН. Делегуючи йому свої повноваження, Ви можете бути впевнені в тому, що вся інформація про Вашу нерухомість або об’єкт, що цікавить, для покупки буде достовірною.

5. Надійність. Агентство нерухомості захищає та відстоює права клієнта, а не власні, як у випадку співпраці з приватним брокером.

Більше того, варто окремо згадати про економію часу та відсікання непотрібних контактів, які обов’язково виникнуть, якщо Ви купуватимете або продаватимете нерухомість самостійно. Тому, якщо Ви плануєте здійснити угоду з нерухомістю, цілком очевидно, що Ви зупинитеся на співпраці з агентством. Головне тепер – знайти такого надійного партнера: з бездоганною репутацією, відмінними відгуками та позитивним досвідом роботи на ринку нерухомості.

Зворотній зв'язок

Залиште свій телефон і ми Вам передзвонимо