Послуги

У нерухомості імунітет

Як коронавірус вплине на ринок житла.
Попит на квартири може зрости вже у травні.
Ось уже кілька місяців по всьому світу поширюється коронавірус, а від пандемії постраждали тисячі людей. Через це багато країн закрили свої кордони та оголосили масові карантини. Вірус суттєво вдарив не лише здоров’ю людей, а й світовій економіці. Дісталося й Україні. Вже зараз українці стурбовані різким зростанням курсу долара, а експерти прогнозують зростання цін на продукти та ліки. Уся ця ситуація також вплинула на ринок нерухомості у країні. Сайт «Сегодня» розпитав експертів та з’ясував, як коронавірус COVID-19 вплинув на продаж та купівлю житла в Україні та чого очікувати найближчим часом.

Ринок нерухомості найменше постраждає через коронавірус COVID-19
Зробити точні прогнози дуже складно. Ніхто не знає, як розвиватиметься ситуація з коронавірусом далі, чи буде продовжено карантин і як ще влада може посилити заходи безпеки. Проте, експерти кажуть, що поки що вірус не надто значно впливає на ринок нерухомості. Девальвація гривні навіть мотивуватиме деяких українців купувати квартири. Тож замисляться про придбання житла. Ті, хто тримав свої заощадження в іноземній валюті, а також інвестори, які розраховують отримати прибуток, вкладаючи кошти у первинне чи вторинне житло.

Попит на довгострокову оренду житла знижується.
Цікаво відзначити і те, що у зв’язку з пандемією коронавірусу все більше людей віддає перевагу пошуку та вибору житла через інтернет. За останній тиждень на 35-40% зріс попит на довгострокову оренду будинків та котеджів. Наклалося сезонне зростання попиту (щорічний) та попит на «втекти з міста через карантин». Така тенденція може зберегтися до кінця квітня.
А ось попит на довгострокову оренду квартир знизився у всіх сегментах на 20-25%. Ціни поки що не відреагували, але в умовах зниження попиту можуть просісти на 10-12% вже до кінця місяця. Крім того, збільшилася на 25-30% кількість запитів на середньострокову оренду квартир для розміщення співробітників.

Зворотній зв'язок

Залиште свій телефон і ми Вам передзвонимо